Beograd

Beograd je glavni grad Srbije i jedan od najstarijih evropskih gradova čija istorija seže 2000 godina unazad, a kao glavni grad ima tradiciju dugu oko 600 godina. Beograd je grad brojnih kulturnih događaja poput koncerata, pozorišnih predstava, Beograd je i grad galerija, muzeja, sporta.

Posebnu draž mu daje noćni život. Ovo je grad za koji kažu da nikada ne spava. Brojni nacionalni i internacionalni restorani, splavovi kao i brod restorani svetskog ranga pružiće vam nezaboravno iskustvo. Posebne lepote je Skadarlija, boemska četvrt. U ambijentu orijentalne četvrti možete uživati u tradicionalnoj srpskoj kuhinji uz romantičan zvuk violine ili uz zvuke tradicionalnog folk benda.

Beograd se nalazi na raskrsnici puteva izmedju Istočne i Zapadne Evrope, na ušću Save u Dunav. Ne postoji slično mesto na svetu gde su tako prirodno spojeni orijentalna strastvenost i evropska gospodstvenost. Stalno na putu ratnih pohoda sa Istoka na Zapad i obratno, bezbroj puta rušen i podizan, Beograd nema stilski kontinuitet i eleganciju sličnu evropskim metropolama, ali zato će turisti koji traže dobar provod, obilne porcije domaćih i internacionalnih specijaliteta sigurno biti zadovoljni onim što će naći u ovom gradu koji ne spava.

Vekovima, Beograd je bio dom mnogim narodima, ali Srbi – pravoslavne religije čine većinski deo stanovništva ( 90% ). Službeni jezik je Srpski, ali posetioci iz inostranstva sa lokalnim stanovnicima mogu kominicirati na engleskom jeziku.