Prva poseta

Za decu:

Ponašanje roditelja prilikom prve posete deteta stomatologu je veoma bitno, jer deca nesvesno usvajaju roditeljske strahove. Zbog toga biste Vi sami trebali da imate pozitivan stav i da pažljivo birate reči kada kod kuće pripremate dete za posetu. Trebate da im pričate smireno kako biste im pokazali da poseta stomatologu nije nešto čega bi se trebali plašiti.

Ukoliko ste imali neko neprijatno iskustvo kod stomatologa, zadržite ga za sebe i nikada nemojte da plašite dete stomatologom ukoliko ne želi da pere zube. Izbegavajte rečenice kao što su "neće ništa da te boli" ili "ne treba da se plašiš". Ovakve izjave navode dete da pomisli da bi nešto loše moglo da se desi.

Jedan od dobrih načina da pripremite dete za posetu stomatologu jeste da mu čitate dečije knjige u kojima je opisana poseta stomatologu. Slobodno mu dozvolite da ponese svoju omiljenu igračku sa sobom. I naravno, uvek nagradite dete nakon stomatološkog tretmana. Na taj način ćete ga motivisati za sledeću posetu stomatologu.

Za odrasle:

Na prvoj poseti ćemo uraditi prvi pregled i upoznati Vas sa stranjem Vašeg oralnog zdravlja. Imaćete priliku da nam kažete sve svoje želje i očekivanja i dobićete odgovore na pitanja koja Vas muče. Prodiskutovaćemo o Vašim navikama u ishrani i načinu održavanja oralne higijene. Na kraju posete obučićemo Vas kako se pravilno održava oralna higijena i ukazaćemo Vam na kritične zone na koje biste trebali obratiti više pažnje.

Kako bismo Vam pružili odgovarajuću medicinsku uslugu, popunićete kratak upitnik o Vašem opštem zdravstvenom stanju.

Ukoliko želite da ubrzamo proceduru, možete nam na prvi pregled doneti digitalni ortopan (snimak donje i gornje vilice). Na taj način biste u prvoj poseti dobili potpuniji nalaz i mogli bismo da Vam napravimo preliminarni plan terapije sa cenom.

Naš tim čine profesionalci sa kojima delimo istu strast ka pružanju usluge vrhunskog kvaliteta našim pacijentima i njihovim bližnjima.