BORISLAV NOVAKOV, dr stom

Diplomirao na Stomatološkom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Odmah po završetku osnovnih studija upisuje magistarske poslediplomske studije iz oblasti Ortopedije vilica na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a potom  i specijalističke studije iz iste oblasti.

Nakon višegodišnjeg iskustva stečenog u privatnoj praksi, zajedno sa suprugom osniva Centar za Estetsku Stomatologiju “Dr Novakov”, sa zeljom da svojim pacijentima pruži vrhunsku stomatološku uslugu.

U želji za stalnim stručnim usavrsavanjem, pohađao je brojne stručne kurseve kod renomiranih stručnjaka u inostranstvu.

Baveći se svakodnevno stomatologijom različite patologije autor je i koautor brojnih stručnih radova i prikaza slučajeva objavljenih na kongresima i stručnim skupovima u Berlinu, Amsterdamu, Lisabonu, Istanbulu, Portorožu, Ohridu, Sarajevu i Beogradu.

Dugogodišnji je član Evropske ortodontske asocijacije EOS (European Orthodontic Society), a od ove godine i član Svetske ortodontske asocijacije WFO (World Federation of Orthodontists) i Američke ortodontske asocijacije AAO (American Association of Orthodontists).

Dalje usavršavanje je usmerio u pravcu estetske stomatologije i primene miniimplantata u oblasti ortopedije vilica.