Koje su prednosti izbeljivanja zuba kod stomatologa?

  1. Očuvanje zdravlja zuba i desni - Koristimo samo proverena sredstva i metode za beljenje zuba, bezbedna po zdravlje zuba i organizma uopšte. Nakon tretmana beljenja zuba aplikujemo zaštitno sredstvo, koje dodatno ojačava strukturu zuba. Tokom tretmana, vršimo konstantnu kontrolu rezultata, osiguravajući na taj način odlične rezultate belenja zuba, bez oštećenja mekih i tvrdih tkiva u ustima.
  2. Individualni pristup - Ukoliko želite da pravilno izbelite zube, bez štetnih efekata, posetite  nas da bismo  pre svega utvrdili uzrok prebojenosti zuba, postavili tačnu dijagnozu, a potom Vam objasnili sve metode za beljenje zuba. Pored toga, veoma je bitan razgovor sa Vama u toku koga ćemo saznati Vaša očekivanja. Tek nakon svega toga možmo da utvrdimo kojom metodom ćete postići najbolje rezultate.
  3. Efikasno beljenje - Da bi se zubi izbeleli moraju prethodno da se očiste. Ukoliko se ne uklone sve meke i tvrde naslage, izbeljivač neće moći da dopre do svih površina zuba koje treba da izbeli, pa nećete moći ni da postignete željeni rezultat. Osim toga, stomatolog izrađuje individualne aplikacione folije urađene na osnovu otisaka Vaših zuba, koje osiguravaju potpuno naleganje sredstva za izbeljivanje na sve površine zuba, što naravno dovodi do odličnog rezultata. Moramo napomenuti da se u apotekama i drogerijama mogu nabaviti samo obične, fabričke aplikacione folije, koje ne naležu dobro na zube, pa veću količinu sredstva za beljenje spere pljuvačka i ono završi u vašem stomaku umesto da ostane na zubima. Zbog toga ni rezultati beljenja nisu dobri. Često se dešava da pacijenti u nju unesu više sredstva za izbeljivanje nego što treba, izlažući se nepotrebnom trošku prilikom nabavke novih količina odgovarajućeg materijala.
  4. Dugotrajni rezultati
  5. Mogućnost izbeljivanja zuba kojima je izvađen živac - Kod zuba kojima je izvađen živac, sredstvo za izbeljivanje mora da se aplikuje i iznutra i spolja da biste postigli zadovoljavajući rezultat. Ovu metodu može da sprovede samo stomatolog u stomatološkoj ordinaciji.

NAPOMENA:
Izbeljivanje zuba jeste, i treba da ostane, u nadležnosti stomatologa, jer ovaj tretman zahteva prethodnu pripremu zuba i desni koju može uraditi samo stomatolog.

Protokol koji treba odraditi pre beljenja uključuje: uklanjanje mekih i tvrdih naslaga i poliranje zuba, zamena amalgamskih i loših plombi, popravka svih karioznih zuba, sanacija svih problema sa desnima, ukoliko postoje. Složićete se da ove tretmane može da uradi samo stomatolog. Ukoliko se ne ispoštuje protokol, rizikujete da naškodite zdravlju Vaših usta i zuba.

Posle izbeljivanja zuba potrebno je aplikovati zaštitno sredstvo. Nakon perioda  stabilizacije boje zuba, potrebno je zameniti sve vidljive plombe (u predelu prednjih zuba ) kako bi se uskladila boja plombe sa novom bojom zuba.